18+ | Spil ansvarligt | Regler og vilkår gælder | StopSpillet –  70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, med symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Top 10: Superligaens største salg

Redigeret d.

Det er gået de færrestes næse forbi, at beløbene i fodboldverdenen er eksploderet i de senere år. Transferpriser, lønninger og agentsalærer er steget markant i kølvandet på forøgede tv-penge og stenrige fodboldbosser. Det ses også i mindre rækker som Superligaen. Vi lister top 10: Superligaens største salg og gennemgår også, hvorvidt handlerne har været en succes eller ej. Og som en ekstra feature bruger vi fodboldværktøjet Totally Money til at sammenligne gamle priser med nutidens.

Top 10: Superligaens største salg i punktform


Er du kommet for det hurtige overblik, har vi her listet de største salg i punktform:

  1. Ernest Nuamah, FC Nordsjælland til Molenbeek/Lyon for 225 millioner kroner
  2. Orri Óskarsson, FC København til Real Sociedad for 150 millioner kroner (170 millioner inkl. bonusser)
  3. Conrad Harder, FC Nordsjælland til Sporting Lissabon for 150 (167 millioner inkl. bonusser)
  4. Kamaldeen Sulemana, FC Nordsjælland til Rennes for 150 millioner kroner
  5. Ibrahim Osman, FC Nordsjælland til Brighton for 145 millioner kroner
  6. Alexander Sørloth FC Midtjylland til Crystal Palace for 135 millioner kroner
  7. Hákon Arnar Haraldsson, FCK til LOSC Lille for 127 millioner kroner
  8. Victor Kristiansen, FCK til Leicester City for 122 millioner kroner
  9. Kamil Grabara, FCK til VfL Wolfsburg 115 for millioner kroner
  10. Gustav Isaksen, FCM til Lazio for  112 millioner kroner millioner kroner

1) Ernest Nuamah

Fra FC Nordsjælland til Molenbeek* (2023)
Pris: Cirka 225 millioner kroner inkl. bonusser


Ja, du læste rigtigt. Det er den belgiske bundklub, Molenbeek, der står bag Superligaens største salg nogensinde.

De købte nemlig Ernest Nuamah for et beløb, der kan løbe op i 225 millioner kroner, og udlejede ham så til Lyon gratis. Hvor sødt af dem. 

Og det skyldes selvfølgelig, at dette er endnu et eksempel på, hvor bundrådden vores fodbold er blevet i dag. Lyon har nemlig elendig økonomi og må ikke købe spillere.

Men tilfældigvis er deres ejere de samme, som ejer Molenbeek. Og så kan man jo omgås den slags regler.

Nå, men det skal ikke ligge Nuamah til last. Han er nemlig endnu en imponerende case fra FC Nordsjælland.

På salgstidspunktet var den unge ghaneser 19 år, og det bliver ekstremt spændende at se, hvor langt han kan drive det.

Den første sæson i Lyon var ikke en ubetinget succes med 3 mål og 2 assists i 35 kampe. I næste sæson blev starten ikke meget bedre, og i februar 2025 lyder totalen i alle turneringer indtil videre på 23 kampe med 2 mål og 1 assist til følge.

Men meget kan måske også forklares med, at Nuamah trådte ind på et enormt ustabilt hold og i det hele taget en klub i komplet kaos.


Flop eller hot?

Indtil videre har Nuamahs præstationer været undervældende. Men der er tid at løbe på for den unge offensivspiller, og omstændighederne ift. Lyons ringe tilstand skal også tages med i vurderingen.

⭐⭐⭐

2) Orri Óskarsson

Fra FC København til Real Sociedad (2024)
Pris: Cirka 150 millioner

Hvis man som 19-årig leverer 15 mål og 8 assists i 41 kampe i alle turneringer for et hold af FCK’s kaliber, så kan man godt være sikker på, at det store udland slår øjnene op.

Og det var lige netop, hvad islandske Orri Óskarsson gjorde i 2023/24-sæsonen. Her var han i særdeleshed brandvarm, da mesterskabsspillet snertede til, med 6 mål og 1 assist i 9 kampe.

Interessen for Orri Óskarsson kom fra flere af Europas største ligaer, men han blev kun et af Superligaens største salg nogensinde, fordi FCK havde is i maven.

Flere klubber forsøgte sig med bud omkring de 70-90 millioner kroner, inden Real Sociedad overbød og lagde de 150 millioner kroner.

Dermed bryder FCK altså FCN’s totale dominans på listen over Superligaens største salg og stempler ind med det eneste salg i top 5, som FCN ikke står bag.

Orri Óskarsson fik en meget svær start i Sociedad, og efter en debut, som kastede mål af sig, ventede en lang måltørke.

Efter godt et halvt års tid i klubben er Orri Óskarsson dog begyndt at vise lovende takter og efter lidt over 20 kampe har han 6 scoringer på cv’et for spanierne.

Flop eller hot?

For tidligt at sige, men der er grund til optimisme.

3) Conrad Harder

Fra FC Nordsjælland til Sporting Lissabon (2024)
Pris: Cirka 168 millioner kroner inkl. bonusser

De portugisiske topklubber har i dén grad fået smag for Superligaen, og i de seneste år er nogle af de største Superliga spillersalg som Ousmane Diomande og Andreas Schjelderup gået fra det kolde nord til lune Portugal.

Nu er det så Conrad Harders tur, og for en pris, der starter på 150 millioner kroner sparker den 19-årige angriber sig altså ind på listen over Superligaens største salg med manér.

Conrad Harder nåede 41 førsteholdskampe for FC Nordsjælland. I dem blev det til 9 mål og 4 assists. Det kan synes som et beskedent output til prisen, men Conrad Harder er i høj grad købt for det tårnhøje potentiale.

Harder er måske ikke den højeste med sine 181 centimeter. Til gengæld har han allerede ved flere lejligheder demonstreret, at han er udstyret med en ekstraordinær fysik, og at det kræver sin forsvarer at pille bolden fra ham.

Derudover har han fut i støvlerne og kan hurtigt sætte en mand, ligesom han er begavet med et spark udover det sædvanlige. Endelig er der hans attitude, frækhed og vindermentalitet, som er svær ikke at holde af.

Alt i alt virker potentialet enormt, og det er ikke svært at se, hvorfor Conrad Harder pt. er ét af de største salg i Superligaen nogensinde.

I modsætning til de to første på listen over de største Superliga salg har Conrad Harder heller ikke ventet med at give prøver på sit talent. Selvom han primært har figureret som indskifter, har han allerede sikret sig flere matchvinder-roller.

Og mens vi går ind i slutfasen af hans første sæson i Portugal, har han leveret 9 mål og 4 assists i knap 30 kampe i alle turneringer.

Flop eller hot?

For tidligt at sige, men det ser eddermame lovende ud!

4) Kamaldeen Sulemana

Fra FC Nordsjælland til Rennes (2021)
Pris: Cirka 150 millioner kroner


Sommeren 2021 markerede sig i særdeleshed for dansk fodbold ved en række storsalg, som aldrig hidtil var set i samme omfang.

Hele fire af spillerne i top 10 største Superliga salg på daværende tidspunkt fandt således sted i dette transfervindue.

På toppen af kransekagen befandt det unge ghanesiske stjerneskud Kamaldeen Sulemana sig.

Som en af mange succes cases fra Nordsjællands ghanesiske forbindelse fik Sulemana sit store gennembrud i 20/21 sæsonen.

Her leverede unge venstrewing 10 mål og 8 assists i 30 Superliga-kampe, og gang på gang viste Sulemana sin tekniske overlegenhed mod sagesløse forsvarsspillere.

Det fik den franske klub Rennes til at smide de helt store penge + en videresalgsklausul efter Sulemana, og selvom han var dyr, leverede han solidt for Rennes, inden han blev solgt til engelske Southampton for en pæn profit.


Flop eller hot?

⭐⭐⭐⭐

5) Ibrahim Osman 

Fra FC Nordsjælland til Brighton (2024)
Pris: Cirka 145 millioner kroner

Ingen kan efterhånden være i tvivl om, at man har fat i den lange ende i FC Nordsjælland med satsningen på talentudvikling.

Med salget af den 19-årige ghaneser, Ibrahim Osman, fik FC Nordsjælland ikke blot sin tredje spiller i top 10 over de største Superliga salg; de tre Nordsjælland-spillere ligger henholdsvis nummer 1, 2 og 3 på listen over Superligaens største salg!

Alle tre spillere er desuden ghanesere og netop et produkt af Right to Dream-projektet, som har fået den nordsjællandske klub på radaren hos alle de største klubber i Europa.

Dertil kan i øvrigt tilføjes en fjerde spiller, nemlig Mohammed Kudus, der tidligere har været blandt de 10 største Superliga-salg.

Ibrahim Osman bragede ud af startboksen i starten af 23/24-sæsonen, selvom han på daværende tidspunkt kun havde haft et halvt år til at vænne sig til de nye rammer i Danmark.

Faktisk blev han allerede i sommeren 2023 rygtet væk. FCN holdt dog på ham, og i stedet var det i vintervinduet 2024 West Ham, der længe så ud til at hente Ibrahim Osman. 

En grådig agent kom dog i vejen, og West Ham trak følehornene til sig. Det fik den sydengelske darling Brighton til at slå til med et beløb på lige under €20 millioner samt et par klausuler.

FC Nordsjælland kan altså igen-igen kan tælle pengene og forberede et nyt besøg til Ghana i jagten på den næste store stjerne. Om Ibrahim Osman bliver en succes, må tiden vise.

Brighton udlejede hurtigt Osman til Feyenoord, men her bød det første halvår desværre på meget begrænset spilletid.

Flop eller hot?


Det må tiden vise, men starten kunne have været bedre for unge Osman.

6) Alexander Sørloth

Fra FC Midtjylland til Crystal Palace (2018)
Pris: Cirka 135 millioner kroner


I sommeren 2018 hentede FC Midtjylland den tårnhøje Alexander Sørloth for omkring 4 millioner kroner i hollandske Groningen, hvor den norske angriber med blot 6 scoringer i 42 optrædener aldrig blev den store succes.

Det gjorde han derimod i det midtjyske, hvor han på et halvt år satte ligaen i brand. 15 mål og 9 assists blev det til 26 kampe for den dengang 22-årige nordmand.

Det bemærkede man i England, nærmere bestemt Crystal Palace, der i januar-vinduets sidste dage desperat jagtede offensiv forstærkning.

Det udnyttede FCM til at skumme fløden. Den oprindelige aftale lød på omkring 90 millioner kroner og med yderligere variabler for omkring det halve.

Hvis Crystal Palace overlevede den daværende Premier League-sæson ville det udløse en klausul på €3 millioner, og det samme ville den efterfølgende sæson.

Det gjorde London-klubben, og FC Midtjylland kunne dermed indkassere i alt omkring 135 millioner kroner.

Det giver en forrentning på omkring 3.275% på et halvt år, eller hvad en midtjyde ville kalde en “Okay handel”.

Superligaens største salg

Flop eller hot?

Der var mange, der var kritiske overfor, om Sørloth havde niveauet til Premier League. Og de ser desværre ud til at have fået ret. Sørloth floppede nemlig i Palace.

Siden da tog han dog til Tyrkiet på lån, og en pragtsæson for Trabzonspor, hvor han endte som ligatopscorer, var nok til at RB Leipzig stod klar med 150 millioner kroner. Så Sørloth endte såmænd med at kaste en lille profit af sig.

I dag tørner Sørloth ud for Atlético Madrid, som hentede ham i sommervinduet 2024. Dét ophold ligner dog en af bølgedalene, der typisk har fulgt i kølvandet på Sørloths stærke sæsoner.

⭐⭐⭐


7) Hákon Arnar Haraldsson

Fra FC København til Lille (2023)
Pris: Cirka 127 millioner kroner


Hele fem ud af de 10 største Superliga salg fandt sted i 2023. Og af disse fem stod FC København for de tre af dem.

Hákon Arnar Haraldsson blev således det største FCK salg nogensinde, da han i sommeren 2023 skiftede til franske Lille for 127 millioner kroner.

Dermed overhalede han Victor Kristiansen, der blot et halvt års tid forinden havde sat rekord.

Hákon Arnar Haraldsson var 20 år, da han blev solgt. Men trods sin unge alder havde han allerede opnået status af fast mand i FCK, ligesom han havde over 10 landskampe på CV’et.

Den første sæson i Lille faldt han da heller ikke igennem, tværtimod. Totalen endte på 36 kampe, 5 mål og 6 assists, hvilket er svært at kategorisere som andet end imponerende for en spiller, der først fyldte 21 hen mod sæsonafslutningen.

En brækket fod i starten af anden sæson lagde en enorm dæmper på Hákon Arnar Haraldssons opdrift, men hændelsen har ikke sænket forventningerne til den unge islænding.


Flop eller hot?

Første sæson i Lille var i dén grad godkendt. Forhåbentlig kan han finde de gamle takter, når han er ovre sin grimme skade.

⭐⭐⭐⭐

8) Victor Kristiansen

Fra FC København  til Leicester (2023)
Pris: Cirka 122 millioner kroner


Som nævnt nåede den unge venstreback, Victor Kristiansen, at kunne kalde sig det dyreste FCK-salg nogensinde i et halvt års tid.

Efter et imponerende halvår i FCK skiftede Victor Kristiansen som 20-årig nemlig til Leicester for omkring 122 millioner kroner.

Victor Kristiansen gjorde god figur for Leicester. Men ikke desto mindre rykkede klubben ud af Premier League på sæsonens sidste spilledag.

Og i stedet for at tage turen med ned i Championship, lod Victor Kristiansen sig låne ud til italienske Bologna.

Det var et kontroversielt skifte, der næppe er faldet i alle fans’ smag. Men VK leverede fremragende i Italien.

Det førte først til en plads i Danmarks EM-trup i 2024. Og siden da har Victor Kristiansen bidt sig fast på venstrebacken på Leicesters Premier League-mandskab. 


Flop eller hot?

Victor Kristiansen vendte en svær start til en fast plads i Leicester. Skal han en dag væk, bliver han efter alt at dømme solgt med en pæn profit. Indtil da har de en sikker skanse på backen.

⭐⭐⭐⭐

9) Kamil Grabara

Fra FC København til Wolfsburg (2024)
Pris: Cirka 115 millioner kroner


I slutningen af sommertransfervinduet 2023 nåede FCK langt om længe til enighed om det tredje +100 millioner kroner salg i kalenderåret.

Det var tyske Wolfsburg, der stod klar med omkring 115 millioner kroner for den polske sprællemand, Kamil Grabara.

Kamil Grabara satte sig som forventet på pladsen mellem stængerne for danskerklubben Wolfsburg. Her skiftede han mellem store præstationer og de udfald, han desværre også er kendt for.

En grim skade i februar 2025 kommer dog formentlig til at forpurre Kamil Grabaras sæsonafslutning i bilbyen.


Flop eller hot?

For tidligt at sige.

Læs også: Superliga rekorder

10) Gustav Isaksen 

Fra FC Midtjylland til Lazio (2023)
Pris: Cirka 112 millioner kroner


Da Gustav Isaksen  og FCM i september 2022 krøllede Lazio sammen med 5-1, tilkæmpede Gustav Isaksen  sig til to straffespark og scorede derudover en enkelt pind.

Og selvom Lazio sejrede 2-1 i returopgøret, nåede Gustav Isaksen  også her at score.

Og det gjorde tilsyneladende indtryk på romerne. For efter et par år med rygter i alle retninger, var det netop Lazio, der trak det længste strå og løb med Gustav Isaksens underskrift.

112 millioner kroner lagde de for den på købstidspunktet 22-årige dansker, der dermed blev det næstdyreste salg i klubbens historie.

Den første sæson kastede 37 kampe 3 mål og 4 assists af sig. Det var ok uden at være prangende. Men Gustav Isaksen gav dog også flere solide eksempler på, hvad han er i stand til.

Den første sæson kastede 37 kampe 3 mål og 4 assists af sig. Det var ok uden at være prangende. Men Gustav Isaksen gav dog også flere solide eksempler på, hvad han er i stand til.

Første halvdel af sæson to i Rom har budt på det samme for Gustav Isaksen, der ikke helt har kunnet bryde igennem som førstevalg.

30 kampe gav samme facit, som hele første sæson blev til med 3 mål og 4 assists. Det er ikke dårligt. Men mon ikke italienerne forventer et gear mere?


Flop eller hot?

⭐⭐⭐

Vi håber, du er blevet underholdt af vores gennemgang af top 10: Superligaens største salg.

Vil du læse om mere Superliga-fodbold og betting, så se vores gennemgang af