- Hvilke danske spillere i udlandet kigger vi på?
- Danskere i Premier League – 16 spillere
- Danske spillere i Premier League – en succeshistorie
- Karakter til de danske spillere i Premier League
- La Liga – 2 spillere
- Danske spillere i La Liga: Og så var der én…
- Karakter til de aktuelle danske spillere i La Liga
- Bundesligaen – 19 spillere
- Karakter til de danske spillere i Bundesligaen
- Serie A – 13 spillere
- Danske spillere i Serie A – masser af nyt blod
- Karakter til de aktuelle danske spillere i Serie A
- De resterende ligaer
- Danske spillere i de resterende ligaer
- Konklusion på danske fodboldspillere i udlandet
Der er rekordmange danske fodboldspillere i udlandet. Vi tager pulsen på, hvordan det går.
Hvor er der flest danske fodboldspillere i udlandet, hvor klarer de sig godt, og hvor falder de igennem?

Hvilke danske spillere i udlandet kigger vi på?
Der er i alt langt over 250 danske fodboldspillere i udlandet i alt fra England over USA og til Thailand – og også i de næst- og tredjebedste divisioner.
Vi koncentrerer os om de syv største og mest relevante ligaer i Europa – Premier League, Bundesligaen, La Liga, Serie A, Ligue 1, den hollandske Eredivisie og den belgiske Jupiler Pro League.
Vi medregner kun spillere, der har været inde over førsteholdet – selvom vi af og til også fletter en kommentar til nogle af de yngre talenter rundt omkring – og på baggrund af deres halvsæson, giver vi hver liga en karakter på 12-skalaen.
Danskere i Premier League – 16 spillere
Jesper Lindstrøm (Everton), Filip Jørgensen (Chelsea), Patrick Dorgu (Manchester United), Rasmus Højlund (Manchester United), Christian Eriksen (Manchester United), Joachim Andersen (Fulham), Mathias Jensen (Brentford), Christian Nørgaard (Brentford), Mikkel Damsgaard (Brentford), Daniel Iversen (Leicester), Jannik Vestergaard (Leicester), Mads Hermansen (Leicester), Victor Kristiansen (Leicester), Matt O’Riley (Brighton), William Osula (Newcastle), Albert Grønbæk (Southampton)
Danske spillere i Premier League – en succeshistorie
Taget i betragtning at Premier League er den mest populære og en af de sværeste ligaer at bryde igennem i, er mængden af danskere ret imponerende. I sidste sæson var der 13 danskere i Premier League.
I år har vi så skruet op til 16 danske spillere i Premier League, hvilket er rekord. Den gamle rekord var 14 spillere tilbage i 2021/22. Og faktisk er Danmark det land, der har syvende flest spillere i ligaen.
Vi er eksempelvis langt foran store fodboldnationer som Tyskland og Argentina, der kun kan bryste sig af 13 og 12 spillere i Premier League.
Et par bemærkelsesværdige nyindkøb er også kommet til gruppen af danskere. Jesper Lindstrøm er skiftet til Everton på en lejeaftale med en købsoption. Og efter en flot sæson i Villarreal er Filip Jørgensen blevet en del af Chelseas 1000-mandstrup.
Det mest markante danskerskifte på det seneste er dog selvfølgelig Patrick Dorgu, der har taget et enormt skifte sidelæns med skiftet fra den italienske bundklub Lecce til den engelske bundklub Manchester United.
Også Matt O’Riley er kommet til Brighton efter en vanvittigt imponerende sæson i Celtic. Og så er et par spillere rykket op i den interne engelske fødekæde, efter Joachim Andersen rykkede fra Palace til Fulham, og William Osula skiftede Sheffield United ud med Newcastle.
Så trods afgange til Pierre-Emile Højbjerg, Jacob Bruun Larsen, Mads Andersen og Emiliano Marcondes er antallet af danskere i Premier League altså opadgående.
En blandet landhandel – men succeshistorierne vinder
Men hvordan ser det ud med spilletiden for vores danskere i Premier League? Her er det en lidt blandet landhandel, omend pilen peger op.
I sidste sæson spillede 7 ud af 14 spillere 30 kampe eller derover. I toppen var Joachim Andersen, der spillede stort set fuld tid i alle 38 Premier League opgør, og som har fortsat takterne i den indeværende sæson. Pierre-Emile Højbjerg, som nu er skiftet til Marseille, spillede med i 36 kampe, men mange var kortere indhop.
De fleste øjne hvilede selvfølgelig på Rasmus Højlund, som United lagde næsten en halv milliard for. Starten var mildest talt svær for Højlund, der gik 14 Premier League kampe uden en scoring.
Herefter fik han dog bedre fat, og i 30 Premier League opgør endte totalen på 10 mål og 2 assists. Dertil blev det til 5 scoringer i Champions League, hvorfor første sæson var godkendt.
I denne sæson har han dog mildest talt haft sværere vilkår, og det samme gælder holdkammeraten Christian Eriksen, som ikke synes særligt velkommen hos De Røde Djævle.
I danskerkolonien Brentford var Christian Nørgaard og Mathias Jensen igen afgørende på den centrale midt, mens Mads Roerslev spillede med i 34 ud af 38 kampe.
I denne sæson er det så Mikkel Damsgaard, der er løbet med overskrifterne med en række flotte præstationer, der blandt andet førte til, at han blev rygtet til storklubben Arsenal.
Samme flotte takter har Mads Hermansen gjort for Leicester, og spørgsmålet er, om en større adresse snart venter. Indtil videre lader han dog til at trives godt i danskerkolonien Leicester, der tæller 4 spillere og dermed topper målt på antallet af danskere.
Det er én mere end i hhv. United og Brentford, så 10 af de nuværende danskere i Premier League er altså fordelt på tre klubber.
Største lyspunkt
Mikkel Damsgaard
Største skuffelse
Rasmus Højlund
Karakter til de danske spillere i Premier League
Et par af de nytilkomne som Dorgu og Grønbæk er det endnu for tidligt at sige noget om. Et par andre som Newcastles Osula og Filip Jørgensen i Chelsea har endnu ikke bidt sig fast, omend de har fået pænt med indhop.
I Leicester og Brentford har de danske spillere sat et pænt aftryk og et par af dem er at regne blandt de største profiler på holdet. Omvendt kniber det gevaldigt med succesen for de danske spillere i Manchester United. Det gør det så retfærdigvis for alle spillere i United uagtet nationalitet.
Alt i alt lander de danske spillere i Premier League et stort 7-tal.
La Liga – 2 spillere
Andreas Christensen – FC Barcelona
Danske spillere i La Liga: Og så var der én…
For nogle år siden var der med 6 danskere rekordmange danskere i La Liga. Nu er vi så nede på en enkelt.
Det er dog på en positiv baggrund, at Filip Jørgensen har forladt La Liga. Den blot 20-årige målmand erobrede nemlig pladsen mellem stængerne i Villarreal, hvor han stod i 36 ud af 38 La Liga-opgør.
Og det gjorde han altså på så overbevisende vis, at Chelsea besluttede sig for at lægge omkring 180 millioner kroner for ham. Dermed kan Filip Jørgensen, som blev købt som 15-årig i Mallorcas ungdomsafdeling, i dén grad kaldes en succes.
For den anden dansker i La Liga, Barcelonas Andreas Christensen, er historien mere blandet. For selvom ‘AC’ har været fremragende for den kaosombruste klub, så har gentagne skader været en kæmpe hæmsko for det 28-årige defensive anker.
Siden han kom til i 2022, har han således misset 51 kampe. Og inden vi når foråret 2025, hvor han forventes klar igen, vil han efter alt at dømme nå op i nærheden af lige knap 60 missede kampe. Det er vel og mærke på under 3 sæsoner, så det er altså en alvorlig fraværsprocent.
Det er svært ikke at sympatisere med ‘AC’, der som nævnt har gjort det godt for Barca, og som da også nåede 42 kampe i alle turneringer i sidste sæson. Det vil dog ikke komme som en overraskelse, hvis dette bliver AC’s sidste sæson for den spanske storklub.
Økonomien har længe trykket i det catalanske, og spørgsmålet er, om ikke Christensen er for stor en luksusspiller at have rendende, når han er så relativt sjældent til rådighed.
Største lyspunkt
–
Største skuffelse
–
Karakter til de aktuelle danske spillere i La Liga
Vi kan ikke rigtig vælge et lyspunkt og en skuffelse, eftersom lyspunktet er draget videre til Premier League, og “skuffelsen” skyldes skader.
Vi går med et 7-tal.
Bundesligaen – 19 spillere
Mads Roerslev (Wolfsburg), Andreas Skov Olsen (Wolfsburg), Joakim Mæhle (VfL Wolfsburg), Jonas Wind (VfL Wolfsburg), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Rasmus ‘Nissen’ Kristensen (Eintracht Frankfurt), Oscar Højlund (Eintracht Frankfurt), Jacob Bruun Larsen (Stuttgart), Frederik Rønnow (Union Berlin), Mikkel Kaufmann (Heidenheim), Jens Stage (Werder Bremen), Mads Pedersen (FC Augsburg), Jacob Christensen (1.FC Köln), Wahid Faghir (VfB Stuttgart), Nikolas Nartey (VfB Stuttgart), Jonathan Asp-Jensen (Bayern München), Robert Skov (Union Berlin), Andreas Albers (St. Pauli), Jakob Busk (Hoffenheim)
Danske spillere i Bundesligaen – hold da op, der er mange!
Fra danskerfattige La Liga til en af de ligaer, hvor de danske spillere i udlandet ikke har svært ved at finde andre dansktalende.
19 spillere, svarende til 5,9% af samtlige spillere i Bundesligaen, er danskere, og det gør os til den udenlandske nationalitet, der er tredjehøjest repræsenteret. Det i sig selv er bemærkelsesværdigt.
Men hvordan står det så til med de danske fodboldspillere i udlandet, som befinder sig lige syd for grænsen? Det er en lidt blandet fortælling, som vi kan dele op i tre kategorier.
Førstevalgene
I den første kategori finder vi de danske fodboldspillere i Bundesligaen, som er førstevalg eller måske ligefrem stjerner i deres respektive klubber. Her har vi navne som Rasmus Kristensen i Frankfurt, Frederik Rønnow i Union Berlin og Jens Stage i Werder Bremen.
Her skiller Jens Stage sig i særdeleshed ud. Fra den centrale midtbane har han op til den sidste tredjedel af sæsonen leveret +10 mål og assists for Werder og er klubbens mest scorende i Bundesligaen.
I denne kategori finder vi også et par af spillerne fra danskerkolonien Wolfsburg i form af Jonas Wind og Joakim Mæhle. Begge er også blandt de spillere med flest minutter for holdet fra bilbyen, ligesom de har leveret flot med offensivt input.
6 mål og assists fra Mæhle og 11 mål og assists fra Wind, som er delt topscorer i klubben.
Og så er forventningen da også, at to startere i klubben bliver til fire med ankomsten af Andreas Skov Olsen og Mads Roerslev.
Indhopperne og rotationsspillerne
I den næste kategori finder vi de spillere, som får pænt med eller ligefrem mange kampe, men hvor det dog oftest er fra bænken. Her er Jacob Bruun Larsen fra Union Berlin det klareste eksempel med +15 kampe, men hvor kun lidt under en tredjedel har været fra start.
Alligevel er det i øvrigt blevet til flotte 6 mål og assists. Klubkammerat Robert Skov kommer lige efter lige under 15 kampe, hvoraf lidt over halvdelen har været fra start.
Trekløveret Andreas Albers fra St. Pauli, Leipzigs Yussuf Poulsen og unge Oscar Højlund fra Frankfurt har alle +10 kampe, dog igen med langt de fleste som indhoppere.
Bænkevarmerne
Og så er der dem, der mest holder bænkene fri for splinter. Her finder vi Mads Pedersen fra Union Berlin med 6 indhop samt de to Stuttgart-spillere Wahid Faghir og Nikolas Nartey, som begge har et rundt 0 ud for antal spillede kampe.
Det samme har Jakob Busk, Hoffenheims nyindkøb. Han er ganske vist hentet i vintervinduet, men tallet kommer næppe til at ændre sig drastisk, med mindre klubben bliver hårdt ramt af skader mellem stængerne.
Største lyspunkt
Jens Stage
Største skuffelse
Yussuf Poulsen
Karakter til de danske spillere i Bundesligaen
Jonas Wind har været fuldstændig fænomenal. Og majoriteten af de danske spillere i Bundesligaen er faktisk faste på holdkortet.
Det er en flot bedrift, og på den baggrund kan vi godt snige os op på et 10-tal til de danske spillere i Bundesligaen.
Serie A – 13 spillere
Martin Frese (Verona), Casper Tengstedt (Verona), Tobias Slotsager (Verona), Jens Odgaard (Bologna), Oliver Provstgaard (Lazio), Gustav Isaksen (Lazio), Morten Frendrup (Genoa), Sebastian Otoa (Genoa), , Thomas Kristensen (Udinese), Jeppe Corfitzen (Lecce), Christian Gytkjær (Venezia), Philip Billing (Napoli), Victor Nelsson (Roma)
Danske spillere i Serie A – masser af nyt blod
Den ellers ofte danskerfattige Serie A er pludselig blevet ret velbesøgt. For få år siden kunne vi ikke engang mønstre en håndfuld danskere i Serie A.
I dag er vi oppe på hele 13, hvilket er rekord! Det er en markant stigning fra 2022, hvor der blot var 6 danskere i Serie A.
Et par af de danske fodboldspillere i udlandet forlod støvlelandet i vintervinduet 2025. Magnus Kofod Andersen og Oliver Christensen blev aldrig en succes. Det gjorde den sidste dansker til gengæld.
Patrick Dorgu blev nemlig solgt for 300 millioner kroner, hvilket gør ham til det dyreste salg i Lecces historie. Ikke dårligt for en spiller, man i sin tid gav omkring 1 million for. Lecces dyreste salg inden Dorgu var i øvrigt Morten Hjulmand, så mon ikke danske spillere er i ret høj kurs i klubben?
Omvendt kom der hele fem danske spillere til Serie A i vintervinduet: Victor Nelsson til Roma, Philip Billing til Napoli, Oliver Proustgaard til Lazio, Sebastian Otoa til Genoa og endelig stortalentet Tobias Slotsager til Verona. Flere af dem bliver enormt spændende at følge.
Danske spillere i Serie A sparker røv
Og hvordan står det så til med de eksisterende danske spillere i Serie A? Overordnet er de en enorm succeshistorie. Langt de fleste er købt for beskedne beløb, og alligevel er de fleste etablerede førsteholdsspillere.
Kun Martin Frese i Verona og unge Jeppe Corfitzen i Lecce får pt. ikke megen spilletid. Omvendt er spillere som Christian Gytkjær i Venezia, Jens Odgaard i Bologna og Casper Tengstedt i Verona, udlejet fra Benfica, alle fast mand for deres respektive klubber.
Det samme er Gustav Isaksen i Lazio, som grundet sin høje pris dog også har fået lidt mere kritik for sit beskedne målbidrag.
Tilbage har vi Genoas Morten Frendrup og Udineses Thomas Kristensen, som skiller sig ud som de pt. største succeser. Thomas Kristensen er netop fyldt 23, men har allerede spillet sig ind som fast starter i centerforsvaret, og på rygtebørsen afviste Udinese flere bud på +100 millioner for det unge talent.
Og så er der Morten Frendrup over dem alle. Midtbaneslideren fører på så mange parametre, når det gælder tacklinger og bolderobringer, og det må være et spørgsmål om måneder, før han bliver et af klubbens absolut dyreste salg nogensinde. En helt igennem fantastisk case.
Største lyspunkt
Morten Frendrup
Største skuffelse
Gustav Isaksen
Karakter til de aktuelle danske spillere i Serie A
Vi kan finde to spillere, som ikke får fast spilletid, og det blev de heller ikke købt til. En håndfuld spillere kan vi ikke vurdere endnu. En lille håndfuld spillere, som tilsammen har kostet omkring 150 millioner, er førstevalg. Og et par stykker brillerer.
Det kan kun blive til et soleklart 10-tal til de danske spillere i udlandet, som gør sig i Serie A.
De resterende ligaer
Selvom de for de fleste danskere er mindre interessante end de helt store ligaer, skal vi da også et smut forbi Frankrig og Benelux-landene og tage pulsen på de herboende danskere.
Ligue 1 – 5 spillere
Pierre-Emile Højbjerg (Marseille), Albert Grønbæk (Rennes), Henrik Meister (Rennes), Mohamed Daramy (Reims) , Rasmus Nicolaisen (Toulouse), Mika Biereth (Monaco)
Æresdivisionen – 13 spillere
Victor Jensen (FC Utrecht), Silas Andersen (FC Utrecht), Oscar Fraulo (FC Utrecht), Niklas Vesterlund (Utrecht), Søren Tengstedt (Go Ahead Eagles), Aske Adelgaard (Go Ahead Eagles) Jakob Breum (Go Ahead Eagles), Jacob Trenskow (Heerenveen), Anton Gaaei (Ajax), Christian Rasmussen (Ajax), Lasse Schöne (NEC Nijmegen), Nikolai Laursen (Heracles Almelo), Simon Graves (Zwolle), Younes Namli (Zwolle)
Jupiler League – 7 spillere
Casper Nielsen (Club Brugge), Kasper Dolberg (RSC Anderlecht), Mads Kikkenborg (Anderlecht), Lucas Hey (Anderlecht), Andrew Hjulsager (KAA Gent), Andreas Jungdal (Westerlo)
Danske spillere i de resterende ligaer
Vi runder gennemgangen af danske fodboldspillere i udlandet af med et kig til Ligue 1, Eredivise og Jupiler League.
Ligue 1 er blevet noget af en profil rigere med tilgangen af Pierre-Emile Højbjerg til Marseille. Og Pierre-Emile Højbjerg har da også etableret sig som noget af en fanfavorit i det sydfranske.
I Reims havde Mohamed Daramy sidste sæson sin debutsæson, og den var mere end godkendt med 4 mål og 5 assists i 24 kampe. Siden da har skader imidlertid ædt store dele af stakkels Daramys karriere. Til gengæld er Monacos nyindkøb Mika Biereth startet som lyn og torden.
I Holland fik Anton Gaaei en mildest talt blandet første sæson i den kaotiske storklub Ajax. Siden er han dog kommet godt efter det. Endnu bedre gik det for Jakob Breum i Go Ahead Eagles og i særdeleshed for Oscar Fraulo, som er en sand stjerne i Utrecht.
Endelig er der blevet ryddet op i danskerkolonien i Belgien, hvor vi over de seneste to transfervinduer er gået fra 12 til 7 spillere.
Andreas Skov Olsen og Anders Dreyer forlod henholdsvis Club Brugge og Anderlecht, som begge scorede pæne profitter på salgene. Anderledes betændt blev Zankas skifte væk fra Arsenal.
Omvendt er Lucas Hey kommet til Anderlecht, som tydeligvis ikke er blevet afskrækket af det danske projekt. Han bliver holdkammerat med ligatopscorer Kasper Dolberg, som stadig er i hopla i Jupiler League.
Største lyspunkt
Pierre-Emile Højbjerg
Største skuffelse
Mohamed Daramy (selvom det ikke er selvforskyldt!)
Karakter til de danske spillere i de tre ligaer
Med langt størstedelen som faste i startelleveren og tilmed et par spillere, der sætter hele ligaen i brand, ser det virkelig lyst ud for de danske fodboldspillere i udlandet, der er i Belgien, Frankrig og Nederlandene.
Vi giver karakteren 10.
Konklusion på danske fodboldspillere i udlandet
Alt i alt må vi sige, at status på de danske fodboldspillere i udlandet er positiv. Størstedelen får spilletid og enkelte er tilmed bærende kræfter på deres respektive hold – også i nogle af de helt store ligaer.
Samlet set får de danske fodboldspillere i udlandet et solidt 9-tal.
Og så glæder vi os over de mange spændende navne i andre ligaer som Martin Braithwaite i Gremio, Jehlert i Galatasaray, Uhre og Dreyer i MLS og Kasper Schmeichel i skotske Celtic!
Vil du læse mere om de danske fodboldspillere i udlandet, anbefaler vi vores gennemgang af de største danske talenter pt.