18+ | Spil ansvarligt | Regler og vilkår gælder | StopSpillet –  70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, med symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danske fodboldspillere i udlandet

Redigeret d.

Der er rekordmange danske fodboldspillere i udlandet. Vi tager pulsen på, hvordan det går.

Hvor er der flest danske fodboldspillere i udlandet, hvor klarer de sig godt, og hvor falder de igennem?

danske fodboldspillere i udlandet
Yussuf Poulsen er en af de mange danske spillere i udlandet. Foto: Steffen Prößdorf, CC BY-SA 4.0

Hvilke danske spillere i udlandet kigger vi på?


Der er i alt langt over 250 danske fodboldspillere i udlandet i alt fra England over USA og til Thailand – og også i de næst- og tredjebedste divisioner.

Vi koncentrerer os om de syv største og mest relevante ligaer i Europa – Premier League, Bundesligaen, La Liga, Serie A, Ligue 1, den hollandske Eresdivisie og den belgiske Jupiler Pro League.

Vi medregner kun spillere, der har været inde over førsteholdet – selvom vi af og til også fletter en kommentar til nogle af de yngre talenter rundt omkring – og på baggrund af deres halvsæson, giver vi hver liga en karakter på 12-skalaen.

Danskere i Premier League – 16 spillere


Jesper Lindstrøm (Everton), Filip Jørgensen (Chelsea), Rasmus Højlund (Manchester United), Christian Eriksen (Manchester United), Joachim Andersen (Fulham), Mathias Jensen (Brentford), Christian Nørgaard (Brentford), Mikkel Damsgaard (Brentford), Mads Roerslev (Brentford), Daniel Iversen (Leicester), Jannik Vestergaard (Leicester), Mads Hermansen (Leicester), Victor Kristiansen (Leicester), Matt O’Riley (Brighton), William Osula (Newcastle), Philip Billing (Bournemouth)

Danske spillere i Premier League – en succeshistorie


Taget i betragtning at Premier League er den mest populære og en af de sværeste ligaer at bryde igennem i, er mængden af danskere ret imponerende. I sidste sæson var der 13 danskere i Premier League.

I år har vi så skruet op til 16 danske spillere i Premier League, hvilket er rekord. Den gamle rekord var 14 spillere tilbage i 2021/22. Og faktisk er Danmark det land, der har syvende flest spillere i ligaen.

Vi er eksempelvis langt foran store fodboldnationer som Tyskland og Argentina, der kun kan bryste sig af 12 og 11 spillere i Premier League.

Et par bemærkelsesværdige nyindkøb er også kommet til gruppen af danskere. Jesper Lindstrøm er skiftet til Everton på en lejeaftale med en købsoption. Og efter en flot sæson i Villarreal er Filip Jørgensen blevet en del af Chelseas 1000-mandstrup. 

Også Matt O’Riley er kommet til Brighton efter en vanvittigt imponerende sæson i Celtic. Og så er et par spillere rykket op i den interne engelske fødekæde, efter Joachim Andersen rykkede fra Palace til Fulham, og William Osula skiftede Sheffield United ud med Newcastle.

Så trods afgange til Pierre-Emile Højbjerg, Jacob Bruun Larsen, Mads Andersen og Emiliano Marcondes er antallet af danskere i Premier League altså opadgående.

En blandet landhandel – men succeshistorierne vinder

Men hvordan ser det ud med spilletiden for vores danskere i Premier League? Her er det en lidt blandet landhandel, omend pilen peger op.

I sidste sæson spillede 7 ud af 14 spillere 30 kampe eller derover. I topppen var Joachim Andersen, der spillede stort set fuld tid i alle 38 Premier League opgør. Pierre-Emile Højbjerg, som nu er skiftet til Marseille, spillede med i 36 kampe, men mange var kortere indhop.

De fleste øjne hvilede selvfølgelig på Rasmus Højlund, som United lagde næsten en halv milliard for. Starten var mildest talt svær for Højlund, der gik 14 Premier League kampe uden en scoring.

Herefter fik han dog bedre fat, og i 30 Premier League opgør endte totalen på 10 mål og 2 assists. Dertil blev det til 5 scoringer i Champions League, hvorfor første sæson var godkendt.

I danskerkolonien Brentford var Christian Nørgaard og Mathias Jensen igen afgørende på den centrale midt, mens Mads Roerslev spillede med i 34 ud af 38 kampe.

Jacob Bruun Larsen gjorde virkelig god figur i Burnley. Det var dog ikke nok til at redde livet i Premier League for klubben, der som de to andre oprykkere måtte tage turen ned igen.

Spillere som William Osula, Christian Eriksen, Mikkel Damsgaard og Philip Billing fik alle mellem +20 kampe, mens der var småt med spilletid til Zanka og Mads Andersen og 0 minutter til Emiliano Marcones, som også har forladt Bournemouth.

For Christian Eriksens vedkommende er det overraskende, at han endte med at blive i Manchester United, eftersom han synes at have udtjent sin værnepligt.

Danskerkolonierne Brentford og Leicester

En af forklaringerne på de mange danskere i Premier League skal findes i, at Leicester er tilbage i den bedste række. Med deres retur fik vi nemlig en tilgang på fire spillere i form af Jannik Vestergaard, Victor Kristiansen, Daniel Iversen og Mads Hermansen.

Dermed udligner Leicester målt på antal den anden danskerkoloni, Brentford, der efter Zankas exit til Anderlecht også tæller fire danske spillere i form af Christian Nørgaard, Mikkel Damsgaard, Mathias Jensen og Christian Nørgaard.

Halvdelen af danskerne i Premier League befinder sig altså i de to klubber.

Brentford kunne ikke følge op på de flotte to første sæsoner i Premier League. Klubben gik fra en 9. plads med 59 point i 22/23 til en 16. plads og 39 point i 23/24. De sluttede dog hele 13 point fra nedrykningsstregen, så endnu synes der ikke at være grund til bekymring.

Leicester sluttede som etter i Championship og rykkede dermed direkte tilbage i Premier League efter et års fravær.

Det var blandt andet takket være stor præstationer af Mads Hermansen, der da også blev rygtet til Chelsea for +350 millioner kroner. De gik som bekendt med det billigere danske alternativ i Filip Jørgensen. 

Nu skal Leicester forsøge at etablere sig på ny i et sundere setup end det, der rykkede ud i 22/23.

Største lyspunkt


Joachim Andersen

Største skuffelse


Christian Eriksen

Karakter til de danske spillere i Premier League


Joachim Andersen og Philip Billing er blandt de vigtigste spillere i deres respektive klubber. Mathias Jensen, Mads Roerslev, Jacob Bruun Larsen, Rasmus Højlund og Christian Nørgaard var alle fast mand i sidste sæson.

Mikkel Damsgaard, Højbjerg Osula og Zanka fik alle pænt med spilletid.

I tilfældene Eriksen og Zanka var der tale om skuffende sæsoner.

Dermed lander de danske spillere i Premier League et stort 7-tal.

La Liga – 2 spillere


Andreas Christensen – FC Barcelona

Danske spillere i La Liga: Og så var der én…


For nogle år siden var der med 6 danskere rekordmange danskere i La Liga. Nu er vi så nede på en enkelt.

Det er dog på en positiv baggrund, at Filip Jørgensen har forladt La Liga. Den blot 20-årige målmand erobrede nemlig pladsen mellem stængerne i Villarreal, hvor han stod i 36 ud af 38 La Liga-opgør.

Og det gjorde han altså på så overbevisende vis, at Chelsea besluttede sig for at lægge omkring 180 millioner kroner for ham. Dermed kan Filip Jørgensen, som blev købt som 15-årig i Mallorcas ungdomsafdeling, i dén grad kaldes en succes.

For den anden dansker i La Liga, Barcelonas Andreas Christensen, er historien mere blandet. For selvom ‘AC’ har været fremragende for den kaosombruste klub, så har gentagne skader været en kæmpe hæmsko for det 28-årige defensive anker.

Siden han kom til i 2022 har han således misset 41 kampe. Og inden vi når 2025 ventes hans aktuelle skade at have kostet 19 kampe yderligere, hvorfor vi altså runder 60 missede kampe på 2½ sæsoner.

Det er svært ikke at sympatisere med ‘AC’, der som nævnt har gjort det godt for Barca, og som da også nåede 42 kampe i alle turneringer i sidste sæson.

Største lyspunkt


Største skuffelse


Karakter til de aktuelle danske spillere i La Liga


Vi kan ikke rigtig vælge et lyspunkt og en skuffelse, eftersom lyspunktet er draget videre til Premier League, og “skuffelsen” skyldes skader.

Vi går med et stort 7-tal.

Bundesligaen – 15 spillere


Joakim Mæhle (VfL Wolfsburg), Jonas Wind (VfL Wolfsburg), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Rasmus ‘Nissen’ Kristensen (Eintracht Frankfurt), Oscar Højlund (Eintracht Frankfurt), Jacob Bruun Larsen (Hoffenheim), Frederik Rønnow (Union Berlin), Mikkel Kaufmann (Heidenheim), Jens Stage (Werder Bremen), Mads Pedersen (FC Augsburg), Jacob Christensen (1.FC Köln), Wahid Faghir (VfB Stuttgart), Nikolas Nartey (VfB Stuttgart), Jonathan Asp-Jensen (Bayern München), Robert Skov (Union Berlin)


Danske spillere i Bundesligaen – hold da op, der er mange!

Fra danskerfattige La Liga til en af de ligaer, hvor de danske spillere i udlandet ikke har svært ved at finde andre dansktalende.

15 spillere, svarende til 5,2% af samtlige spillere i Bundesligaen, er danskere, og det gør os til den udenlandske nationalitet, der er tredjehøjest repræsenteret. Det i sig selv er bemærkelsesværdigt.

Op til denne sæson har vi sagt farvel til Frederik Winther (FC Augsburg), Jakob Busk (Union Berlin) og Rasmus Carstensen (1.FC Köln), mens Rasmus ‘Nissen’ Kristensen og Oscar Højlund har sluttet sig til Eintracht Frankfurt og Jacob Bruun Larsen er vendt hjem til Hoffenheim.

Af de mange danskere i Bundesligaen fik 8 ud af 14 spillere i sidste sæson +20 kampe. Bedst så det ud for Jonas Wind, Frederik Rønnow, Jens Stage og Joakim Mæhle, der alle fik 30 kampe eller derover.

Særligt Jonas Wind kunne være sin indsats bekendt. På et målfattigt Wolfsburg-hold, der blot scorede 41 mål, var han med 11 mål og 7 assists direkte involveret i 44,1% af deres mål i Bundesligaen.

Også Werder Bremens Jens Stage gjorde en rigtig god figur og har udviklet sig til lidt af en talisman for klubben. Det samme kan siges om Rønnow i Union Berlin, selvom klubben havde en rigtig stram sæson.

En håndfuld danskere i Bundesligaen havde dog også en svær sæson. Mikkel Kaufmann fik kun sporadiske indhop og er skiftet til Heidenmheim. Og spillere som Robert Skov og Jakob Busk blev løst fra deres kontrakter – hvor førstnævnte dog sikrede sig en ny i Union Berling.

I den kommende sæson glæder vi os til at følge de to talenter Oscar Højlund og i særdeleshed Jonathan Asp-Jensen. Sidstnævnte kommer formentlig mest til at optræde for Bayerns reservehold, men vi forventer også minutter på førsteholdet til stortalentet.

Største lyspunkt


Jonas Wind

Største skuffelse


Mikkel Kaufmann

Karakter til de danske spillere i Bundesligaen


Jonas Wind har været fuldstændig fænomenal. Og majoriteten af de danske spillere i Bundesligaen er faktisk faste på holdkortet.

Det er en flot bedrift, og på den baggrund kan vi godt snige os op på et lille 10-tal til de danske spillere i Bundesligaen.

Serie A – 11 spillere


Martin Frese (Verona), Casper Tengstedt (Verona), Jens Odgaard (Bologna), Gustav Isaksen (Lazio), Morten Frendrup (Genoa), Oliver Christensen (Fiorentina), Thomas Kristensen (Udinese), Patrick Dorgu (Lecce), Jeppe Corfitzen (Lecce), Magnus Kofod Andersen (Venezia), Christian Gytkjær (Venezia)

Danske spillere i Serie A – masser af nyt blod


Den ellers ofte danskerfattige Serie A er pludselig blevet ret velbesøgt. For få år siden kunne vi ikke engang mønstre en håndfuld danskere i Serie A. I dag er vi oppe på hele 11! Det er en markant stigning fra 2022, hvor der blot var 6 danskere i Serie A.

Når vi skal vurdere de mange danskere i Serie A i sidste sæson, er det bemærkelsværdigt, at det faktisk var mange af de store navne, der faldt igennem i større eller mindre grad.

Største skuffelse var Jesper Lindstrøm, der ikke var et godt match i Napoli, og som blev sendt på leje i Everton. Veteranen Simon Kjær havde andel i 20 kampe for Milan, men fik som forventet ikke forlænget sin kontrakt. Og så var det også småt med spilletid til både Fiorentinas Oliver Christensen og Bolognas Jens Odgaard.

For de resterende spillere var sæsonen dog som minimum godkendt. Thomas Kristensen gjorde en fin figur i Udinese, mens Gustav Isaksen til tider havde det svært i Lazio, men også nåede at vise bidder af sit talent. 

Og så er der trekløveret VK, Dorgu og Frendrup. Hold da op! Victor Kristiansen var en sand åbenbaring i Bologna, hvor han var udlejet, og vejen må være banet for at blive fast starter i Leicester. 

Dorgu brød som blot 19-årig igennem og erobrede en fast plads i Lecce, hvor det blev til 32 kampe.

Men ingen over, ingen ved siden af Morten Frendrup. Han var i en klasse for sig for Genoa, hvor han spillerede 37 ud af 38 mulige kampe i Serie A og leverede 2 mål og 5 assists.

Genoa afviste da også et bud på mere end 180 millioner kroner for Morten Frendrup fra en unavngiven Premier League klub, som menes at kunne være Liverpool.

Største lyspunkt


Morten Frendrup

Største skuffelse


Jesper Lindstrøm

Karakter til de aktuelle danske spillere i Serie A


Dorgu, Kristiansen og Frendrup har alle været fremragende. Rasmus Nissen, Thomas Kristensen og Isaksen.

Kun Lindstrøm, klubløse Kjær og den bænkede Oliver Christensen har skuffet. Og så har vi til gode at se blandt andre Casper Tengstedt, som Verona har lejet med en købsoption.

Vi går med endnu et stort 7-tal til de danske spillere i udlandet, som gør sig i Serie A.

De resterende ligaer


Selvom de for de fleste danskere er mindre interessante end de helt store ligaer, skal vi da også et smut forbi Frankrig og Benelux-landene og tage pulsen på de herboende danskere.

Ligue 1 – 5 spillere


Pierre-Emile Højbjerg (Marseille), Albert Grønbæk (Rennes), Henrik Meister (Rennes), Mohamed Daramy (Reims) , Rasmus Nicolaisen (Toulouse), 

Æresdivisionen – 13 spillere


Victor Jensen (FC Utrecht), Silas Andersen (FC Utrecht), Oscar Fraulo (FC Utrecht), Niklas Vesterlund (Utrecht), Søren Tengstedt (Go Ahead Eagles), Aske Adelgaard (Go Ahead Eagles) Jakob Breum (Go Ahead Eagles), Jacob Trenskow (Heerenveen), Anton Gaaei (Ajax), Christian Rasmussen (Ajax), Lasse Schöne (NEC Nijmegen), Nikolai Laursen (Heracles Almelo), Simon Graves (Zwolle)

Jupiler League – 7 spillere


Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Casper Nielsen (Club Brugge), Mathias ‘Zanka’ Jørgensen (Anderlecht), Anders Dreyer (RSC Anderlecht), Kasper Dolberg (RSC Anderlecht), Mads Kikkenborg (Anderlecht), Andrew Hjulsager (KAA Gent)

Danske spillere i de resterende ligaer


Vi runder gennemgangen af danske fodboldspillere i udlandet af med et kig til Ligue 1, Eredivise og Jupiler League.

Ligue 1 er blevet noget af en profil rigere med tilgangen af Pierre-Emile Højbjerg til Marseille. Og Pierre-Emile Højbjerg fik da også flot start i det sydfranske.

I Reims havde Mohamed Daramy sidste sæson sin debutsæson, og den var mere end godkendt med 4 mål og 5 assists i 24 kampe.

Det ville være blevet til flere kampe, hvis ikke det var for en skade, der holdt Daramy ude fra marts og resten af sæsonen.

I Rennes bliver det spændende at følge rekordindkøbet fra Bodø, Albert Grønbæk, og den sære case, Henrik Meister, som på to år er gået fra den danske 2. division til den bedste franske liga.

I Holland fik Anton Gaaei en mildest talt blandet første sæson i den kaotiske storklub Ajax. Bedre gik det for Jakob Breum i Go Ahead Eagles og i særdeleshed for Oscar Fraulo, som var en stjerne i Utrecht.

Endelig var der godt gang i den i danskerkolonierne i Belgien, hvor hele 12 danske spillere sidste sæson huserede.

Af de mest nævneværdige danskere i Belgien, som er rykket videre, er Kasper Schmeichel, der blev kåret til Årets Målmand, og Philip Zinckernagel, der vendte tilbage til norske Bodø på en lejeaftale fra Club Brügge.

Kasper Dolberg, Anders Dreyer, Andreas Skov Olsen og Nicolas Madsen nåede alle et tocifret antal scoringer i Jupiler League. Særligt Anders Dreyer var ustyrlig og nåede 37 kampe, 19 mål og 9 assists. En fremragende indsats, selvom det altså ikke var nok til at sikre mesterskabet, som Union Saint-Gilloise tog sig af.

I håbet om at tage dette års guld har Anderlecht så føjet til danskerstaben ved at hente Mathias ‘Zanka’ Jørgensen, som også bliver spændende at følge.

Største lyspunkt


Anders Dreyer

Største skuffelse


Thomas Delaney

Karakter til de danske spillere i de tre ligaer


Med langt størstedelen som faste i startelleveren og tilmed et par spillere, der sætter hele ligaen i brand, ser det virkelig lyst ud for de danske fodboldspillere i udlandet, der er i Belgien, Frankrig og Nederlandene. 

Vi giver karakteren 10, og det er et stort ét af slagsen.

Konklusion på danske fodboldspillere i udlandet


Alt i alt må vi sige, at status på de danske fodboldspillere i udlandet er positiv. Størstedelen får spilletid og enkelte er tilmed bærende kræfter på deres respektive hold – også i nogle af de helt store ligaer.

Samlet set får de danske fodboldspillere i udlandet et solidt 9-tal.

Og så glæder vi i den kommende sæson os i øvrigt til at følge spændende navne som Martin Braithwaite i Gremio, Jehlert i Galatasaray og Kasper Schmeichel i skotske Celtic!

Vil du læse mere om de danske fodboldspillere i udlandet, anbefaler vi vores gennemgang af de største danske talenter pt.